Red Bull nije ‘jak’ nigde

Daniel Ricciardo je izjavio da Red Bull F1 bolid više ne može da se nosi sa ostalim bolidima na pravcu i da jednostavno više nije jak ni u kom segmentu.

Red Bull-Renault je retko bio najbrži bolid na stazi, ali je to uspevao da kompenzuje prolascima kroz krivine i tako je uspevao da uzme šampionsku titulu 4 puta za redom 2010-2013.

Ove godine, tim su zadesili tehnički problemi sa motorom, a Ricciardo i njegov klupski kolega Kvyat su obojica već na četvrtom motoru, poslednjem za ovu sezonu, i i dalje imaju problema sa perfomansama.

„Prošle godine smo imali problema sa motorom, ali smo uspeli da nadoknađujemo kroz neke brze krivine. Mislim da nemamo tu prednost ove godine. U nekim sferama smo blizu, ali nismo više jaki nigde.“

Uprkos svim problemima sa kojima se Red Bull nosi ove sezone, Ricciardo je uspeo da svaku trku završi u poenima i ima 20 bodova više od Kvyata, kome je ovo tek druga sezona u F1.

Ricciardo kaže da uživa kao vodeći vozač tima, to je postao nakon što je Vettel prešao u Ferarri, i ističe da je sezona više koju ima nad Kvyatom velika prednost.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video