Red Bull čeka odgovor od Renaulta

Christian Horner se i dalje ne oglašava u medijima povodom glasina da je Red Bull Racing dao otkazni period Renaultu, jedine izjave su da i dalje čeka odluku dobavljača motora (Renault).
Horner insistira da još nisu doneli odluku o bliskoj budućnosti tima, iako po padoku kruže glasine da su raskinuli saradnju sa Renaultom.
Odnos između Red Bull Racinga i Renaulta je već neko vreme na staklenim nogama, jer se Renault muči da razvije svoj nemoćan i nestabilan agregat, stvari pogoršavaju izgledi da francuski proizvođač kupuje Lotus i da će biti samo njihov dobavljač u sezoni 2016.
Ako se stvari ne promene, Red Bull ima ugovor sa Renaultom do kraja sezone 2016. Horner nas uverava da ima obećanja i ugovore sa Renaultom u kojima je jasno napisano da je Renault u obavezi da im Red Bull bude prioritet.
Međutim, iako su pregovori sa Renaultom u poodmakloj fazi, u Red Bullu su nestrpljivi u nedostatku konačne odluke, po padoku kruže glasine kako Red Bull traži način da se ranije izvuče iz ugovora sa Renaultom, kako bi prešli na Mercedesov agregat.
Horner, međutim, je ideju o raskidu ugovora odbacio i rekao da su „spekulacije“, ali javno nikada nije porekao tu ideju.
„Sve zavisi od Renaulta. Imamo ugovor do 2016. i sve sem toga je čisto nagađanje. Sve su to nagađanja. Imamo ugovor sa Renaultom a detalje tog ugovora neću javno iznositi. Postoje obaveze koje moraju da poštuju obe ugovorne strane, pa neću komentarisati glasine iz padoka.“
Zaista, Horner kaže da Red Bull čeka da Renault odluči o svojoj sudbini- da li napuštaju motosport ili ne- pre nego što on krene bilo šta da planira za sledeću sezonu.
„Mislim da je najveća opasnost da ne uspemo da sredimo trenutnu stiuaciju, bila bi značajna šteta na ostatak sezone. početkom godine smo čuli Dietrichove komentare, važno je da ih ne shvatimo olako. Mi moramo da obratimo pažnju na to da održimo konkurentnost tima. Naš prioritet je druga polovina ove sezone. Želimo da čujemo kakvi su Renaultovi planovi za budućnost, bilo kao proizvođači ili vlasnici tima, u svakom slučaju oni moraju da imaju konkurentan motor ako ne odluče da se povuku. U svakom slučaju, moramo da sačekamo njihovu odluku kako bismo mogli da pravimo dalje planove.“ rekao je Horner.

Video