Auto trke Formula 1

Ecclestone: Red Bull bi tukao Mercedes sa istim agregatom

Kako je i nova F1 sezona ponovo krenula u znaku dominacije Mercedesa, Bernie Ecclestone veli kako bi ih ravnopravno mogla izazvati samo ekipa koja bi imali njihov motor.

Prošle godine, Red Bull je smatrao kako je posao sa Renaultom prošlost, i da je dil sa Mercedesom ugovoren, pa su već bili i najavili razlaz sa Francuzima. Međutim, iz bilo kog razloga, prekidač nikad nije pritisnut i Red Bull je bio prisiljen družiti se sa Renault i ove sezone. Sa druge strane, iako je Ferrari značajno smanjio zaostatak, prvi čovek Formule 1 smatra kako bi Mercedes ove sezone pravog izazivača mogao imati samo u ekipi koja bi imala nemački motor:

„U stvari je smešno, jer smo imali tim koji je htio isti motor, a to je Red Bull. Isti motor, a oni su potpuno drugačiji tim. Mislim da je problem što su Mercedesi toliko dobri i superiorni. Konstantno su prvi-drugi, ili tu negde. Sve dok se takmiče, oni neće dati taj primat, u to budite uvereni. To je njihov moto. Uvek će hteti da budu prvi. Dok su na snazi ovi motori, i slični ovim nijedna ekipa koja nema njihov agregat neće moći da ih izazove.“

„Čak i ako to bude značilo trošenje ogromnih suma novca, i bacanje novca, na kraju, Mercedes će to uraditi da zadrži vrh. To je tako. Kad je F1 bila najbolja, recite mi onda kad su svi vozili na Cosworth motorima, više ili manje iste snage. Znači, ako ne ujednačimo motore, ako ih de dovedemo na sličan dijapazon, od Formule 1 nema ništa.“ izjavio je Ecclestone.

foto: auto-motor-und-sport.de

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video