Reči hvale za Ladu

Najiskusniji vozač WTCC šampionata, Rob Huff, kaže da je posao koji je uradio LADA SPORT ROSNEFT tim da osposobi dva nova Vesta TC1 za Argentinu neverovatan. On će, uz svog timskog kolegu, James Thompsona, debitovati sa novim automobilom u nedelju u Argentini.

„Postoji ogromna količina iščekivanja, zato što nismo uradili ni približan broj testova koliko smo hteli, ali šta su Viktor Shapovalov i LADA SPORT ROSNEFT uradili u pravljenju novog automobila „od nule“ je stvarno neverovatno, s’ obzirom da nismo mogli da koristimo informacije koje smo skupili prošle godine. Ovo će biti godina probi i grešaka, ali onaj koji napravi najmanje grešaka pobeđuje. Realan cilj nam je da završimo obe trke i da skupimo što više podataka, kako bi smo mogli da nastavimo da razvijamo automobil u toku pauze između Argentine i Maroka. Ako James ili ja zauzmemo neke visoke pozicije, to će svakako biti srećna okolnost. Uzbuđen sam što ću izaći na stazu i pokazati svetu šta je LADA SPORT uspela da uradi,“ rekao je Huff.

 

 

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video