Auto trke INTERVJU

Reč, dve sa Srđanom Jevtićem

Kao što je već postao običaj, pričamo sa još jednim automobilistom koji možda nije toliko poznat široj publici. Naš današnji sagovornik je automobilista iz Zaječara koji će se u narednim trkama voziti u šampionskom autu Branka Ćuje Ćopića, a reč je o Srđanu Jevtiću.

Kako je došlo do toga da se nađes u svetu auto trka i kada je to počelo?

Iskreno, trke i auto sport volim ceo svoj život. Još davne 1992. godine oprobao sam se u nacionalnoj klasi, bio sam na nekoliko trka, ali zbog nedostatka novca sam napustio auto sport. Ne mogu da kažem da je danas mnogo bolje, ali nekako uspevam jer je porodica uz mene i to mi je hobi kome posvećujem malo više pažnje.

11805964_485821571598770_1901662951_n

Započeo si trkanje u Yugu Hibrid, ali si se takmičio u klasi do 1400 kubika E1? Kakva iskustva nosiš sa tih trka?

Da, trke sam započeo u Yugu Hibridu, kada je posle 20 godina prvi put organizovana auto trka na Vrškoj Čuki. O iskustvima imam samo reči hvale, u potpunosti sam zadovoljan, što se tice mog automobila, organizacije i društva.

jevta1

Na prethodnoj trci u Kruševcu videli smo te u jednom novom autu, VW Polo. Da li je to nagoveštaj za prelazak u novu klasu gde ćeš se takmičiti sa vozačima klase 1400 N?

Da tako je. U Kruševcu sam promenio auto, to sam planirao još prošle sezone, ali evo sada se desilo, na pola ovogodišnje sezone i drago mi je da sam uz pomoć kluba GAGA RACING uspeo da uđem u novi auto. Do kraja ove sezone voziću u klasi E1, a 2016. godine, započeću vožnju u klasi 1,4N.

jevta2

Ako nije tajna, kome je otišao tvoj Yugo Hibrid?

Naravno da nije tajna, moj Yugo je momentalno u Beogradu i vlasnik Yuga je šampion Branko Ćopić – Ćuja, mi smo izvršili zamenu vozila i on je sada novi vlasnik, i ja bih jako voleo da on lično vozi mog hibrida na predstojećoj trci na Ušću.

I za kraj, tvoje mišljenje i par reči o portalu TRKE.rs, šta ti se najviše sviđa, a šta bi voleo da vidiš ili promeniš?

Portal je super, mislim da je prava stvar jer postoji neko ko promoviše auto sport u Srbiji koji svi znamo da je vrlo zahtevan, skup i opasan. Odlično je da portal TRKE.rs prenosi takoreći uživo, pa i oni koji nisu u mogućnosti da prate trku uživo, mogu to da rade preko portala TRKE.rs i hvala Vam za to.

 

foto: brzkrug.com / Tijana Cvijović

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video