Rea zamenio Torresa na prvoj poziciji u Kataru

Kao što se i očekivalo, nakon početka drugog slobodnog treninga pod reflektorima Losail International staze WSBK vozači popravili su vremena krugova tokom završnih osam minuta.

Nakon isticanja karirane zastave najbrži je zahvaljujući vremenu od 1.58.252s bio Jonathan Rea koji je do prve pozicije stigao sa prednosti od 0.154s ispred Jordi Torresa i Toma Sykesa na drugoj i trećoj poziciji.

Tom Sykes je osvajanjem treće pozicije, obezbedio pozitivan dan za Kawasaki, dok je Chaz Davies na Ducatiju zauzeo četvrtu poziciju ispred vodećeg Hondinog vozača Michael van der Marka.

Leon Haslam bio je šesti najbžti na Apriliji, a Xavi Fores je u odnosu na FP1 napredovao za šest pozicija i u FP2 je zauzeo sedmu poziciju.

U svom ubedljivo najboljem startu od svih vikenda u sezoni, Randy de Puniet je osvojio osmo mesto i bio je brži od svog timskog kolege Alexa Lowesa, dok Niccolo Canepa kompletira prvih deset vozača.

Matteo Baiocco, David Salom i Ayrton Badovini zauzeli su 11, 12. i 13. poziciju, dok se Sylvain Guintolijevo loše veče nastavilo jer je izgledalo da je zbog još jednog tehničkog problema u poslednjoj krivini izleteo na travu. Mehaničari Pata Honde ponovo su uskočili u akciju i odgurali su CBR mašinu do garaža, a Guintoli je zauzeo 14. poziciju i nada se da će suta biti bolje.

Kompletni rezultati drugog slobodnog treninga: WSBK Katar FP2

 

 

 

 

Foto: motoblog.it

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video