Moto trke World SBK

Rea sa 25 poena otvara sezonu

Jonathan Rea na Kawasakiju je pobedom otvorio sezonu svetskog superbike šampionata u Australiji na stazi Phillip Island. Na trci koja je vožena noćas drugo mesto zauzeo je Davies, dok je treći bio van der Mark.

Trkom je poveo Sykes, koji je tokom šest krugova izgubio prvu poziciju od klupskog kolege. Kao i do sada, čim izgubi prvu poziciju, Sykes je izgubio još četiri. U tom trenutku iza Reanih leđa vodila se borba između Giugliana, Daviesa i van der Marka.

Poslednjih šest krugova vodila se fantastična borba između Reae, Daviesa i fantastičnog van der Marka, koji je na kraju Hondu i doveo do podijuma. Rea je u samo jednom trenutku izgubio prvu poziciju tokom poslednjeg kruga, ali se ubrzo vratio na prvu poziciju.

Nakon Kawasakija, Ducatija i Honde, na četvrtoj poziciji našao se još jedan Ducati koji vozi Giugliano, dok je na petoj poziciji bio Sykes na Kawasakiju. Guintoli koji je na Yamahi koja je povratnik u WSBK šampionat, završio je trku na šestoj poziciji.

Nicky Hayden se dugo držao ispred Guintolija, ali je pri kraju izgubio pozicije i završio na devetoj poziciji, iza Camiera na MV Agusti i Torresa na BMW-u. Alex Lowes, drugi vozač Yamahe doživeo je pad nekoliko krugova pre kraja.

Sledeća trka na programu je u noći između subote i nedelje, s početkom od 5 časova na Eurosportu.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video