Moto trke World SBK

Rea pobednik prve trke u Assenu

Jonathan Rea pobednik je prve trke na stazi u Assenu i time je učvrstio svoju poziciju na drugom mestu najuspešnijeg vozača na holandskoj stazi. Chaz Davies zauzeo je drugu poziciju dok se Hondin vozač i MotoGP legenda Nicky Hayden po prvi put u WSBK popeo na podijum.

Tom Sykes je sjajno startovao sa pol pozicije i bio u vođstvu određeni deo trke ali pravi grešku u 16 krivini, pada ali ostaje ne povređen. Van der Mark, Davies i Rea činili su vodeću grupu koja se spektakularno borila za pozicije, sve dok Holanđanin nažalost nije izgubio prednji kraj Honde, pao i time ostavio svoje rivale u duelu iz koga je kao pobednik izašao Rea. Nicky Hayden došao je do svog prvog podijuma vožnjom u kojoj je pokazao da zna koje su granice Honde i Pirelli guma.

Leon Camier zauzeo je fenomenalnu četvrtu poziciju što je odličan rezultat za MV Agustu nakon razočaravajućeg nastupa u Aragonu. Vozač Pata Yamahe Sylvain Guintoli startovao je sa prvog startnog reda ali je nažalost izletanjem sa staze prerano završio prvu trku u Holandiji. Njegov timski kolega Alex Lowes trku je završio na osmoj poziciji. Jordi Torres na BMW-u ponovo je uspeo da se plasira među prvih pet vozača.

Druga traka vozi se u nedelju u 13:00 časova po lokalnom vremenu.

 

Kompletni rezultati prve trke: WSBK Assen

 

 

 

 

Foto: worldsbk.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video