Rea pobedom započinje dan

Trka koja je tokom svog trajanja delovala pomalo dosadno, pružila nam je pravo uživanje tokom poslednjeg kruga kada su se Davies i Rea borili za pobedu.

Na startu je poveo Tom Sykes, koji je na svom Ducatiju vodio do pola trke, ostaviviši iza sebe Daviesa i Reu. Rea se sredinom trke „budi“, obilazi prvo Chaza Daviesa, da bi ubrzo usledilo i obilaženje Toma Sykesa i izbijanje na čelo kolone.

Za to vreme Davies ne odustaje i nekoliko krugova kasnije obilazi Sykesa, ali je zaostatak za Reom preveliki. U poslednjim krugovima trke uspeva da se približi suparniku na Kawasakiju, da bi pet krivina pre kraja krenuo u napad. Usledilo je nekoliko obilaženja, da bi kroz cilj prošli sa minimalnom razlikom. Rea na prvom, Davies na drugom mestu. Sykes je sa malo većom razlikom kroz cilj prošao kao treći.

Daleko iza njihovih leđa vodila se borba između dve Aprilije na kojima su bili Leon Haslam i Jordi Torres i lokalnog heroja Foresa na Ducatiju. Na kraju Haslam kroz cilj poslazi kao četvrtoplasirani, ostavljajući iza sebe Torresa i Foresa.

Terol, Mercado, Guintoli i Camier zazeli su pozicije od sedam do deset.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video