Rea pobedom otvara trkački dan u Assenu

Prvu trku u Holandiji vozili su vozači Superbike klase, a pobedu je u svom stilu odneo Jonathan Rea uz rekord staze, kome je ovo šesta pobeda na stazi TT Assen.

Iako je bilo i borbe u 21 krug dugoj trci, pri samom kraju delovalo je kao da su svi ostali odustali i da je Kawasakijev vozač rutinski nadmašio Chaz Daviesa na Aruba.it Ducatiju.

Michael van Der Mark je prvi Holanđanin u istoriji Superbike prvenstva sveta koji se popeo na postolje, nadmašivši Leona Haslama na Apriliji, koji je u poslednjim krugovima digao publiku na noge svojim potezima.

Tom Sykes koji je bio dobar u prvim krugovima trke, standardno je popustio pred kraj i kroz cilj prolazi kao petoplasirani. Jordi Torres je došao do šeste pozicije nakon borbe sa Xavi Foresom.

Aktuelni šampion klase Sylvain Guintoli usamljeno se vozio na osmoj poziciji, ostavivši 5 sekundi iza sebe Nico Terola i Leona Camiera koji su gotovo rame uz rame prošli kroz cilj na pozicijama devet i deset.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video