Moto trke World SBK

Rea po drugi put do pobede

Koliko su prva trka superbike kategorij i trka supersport kategorije bile zanimljive, toliko je poslednja trka ovog vikenda u Australiji bila nezanimljiva.

Tom Sykes poveo je trku od samog početka, ali je posle deset krugova trke napravio grešku nakon čega su pored njega prošli brži vozači, pre svega Rea, Van der Mark i Davies. U toj gužvi našli su se i Giugliano i Hayden, kao i Sylvain Guintoli.

U trenutku Sykesovog izletanja na čelo kolone, pomalo neočekivano, dolazi van der Mark na Hondi, međutim nije mogao da se održi do kraja i obilaze ga Rea i Davies. Dok je jurio za Reom, Davies je u poslednjem krugu trke doživeo pad, ali je uspeo da ustane i završi trku.

Kroz cilj je prvi prošao Rea, ispred van der Marka i Giugliana. Hayden je u poslednjim metrima trke izgubio treću poziciju i kroz cilj prošao kao četvrti.

Guintoli je Yamahu dovezao do pete pozicije u trci, ispred Sykesa koji je ponovo izgubio ritam nakon gubitka prve pozicije. Fantastični Torress je svog BMWa dovezao do sedme pozicije, ispred Reiterbergera i Brooksa, takođe na BMWu. Poslednji u prvih deset bio je Chaz Davies.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video