Rea osvaja kišnu trku

U 20 krugova dugoj trci, prvi je kariranu zastavicu video Jonathan Rea, kome je ovo deveta pobeda u sezoni. Rea je u prvoj trci dana prošao kroz cilj 9,384 sekundi pre svojih rivala Tom Sykesa i Chaz Daviesa.

Kawasakijev dvojac vodio je igru mačke i miša 14 krugova, sve dok nije počela da pada kiša. U poslednjih šest krugova Sykes je napravio grešku sa izmenom guma, čime je omogućio Reai da pobedi po 24. put u karijeri.

Sykes je i pored greške trku završio na drugoj poziciji, ispred Chaz Daviesa koji je u početnim krugovima vodio žestoku borbu sa Leonom Haslamom.

Davide Giugliano na Ducatiju završio je trku na četvrtoj poziciji, dok su pozicije pet i šest pripale Guintoliu i Baioccou. Ayrton Badovini na BMWu završio je trku na sedmoj poziciji, dok je Leandro Mercado bio osmi.

Michael van der Mark završio je trku na devetoj poziciji i pored izletanja sa staze, a Alex Lowes na Suzukiju koji je takođe imao izletanje, zauzeo je 10. poziciju.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video