Moto trke World SBK

Rea odoleo napadima Sykesa

Jonathan Rea osvojio je svoju prvu pobedu još od Assena u klasičnoj igri mačke i miša na Misano stazi, odolevajući tokom trke jakom pritisku timskog kolege Tom Sykesa, čime je prekinuo svoj najduži period bez pobede od kako je došao u Kawasaki. Vozač Honde, Michael van der Mark je nakon odličnog starta zauzeo treće mesto na podijumu.

Drama je viđena već u prvom krugu kad je novajlija Lorenzo Savadori pao a njegova Aprilija otklizala u šljunak te Italijan nažalost nije uspeo da završi svoju prvu WSBK trku u Misanu. Chaz Davies je ispao iz prvih deset jer su se Torres, Camier i Savadori bolje snašli u haosu, a najeći dobitnici su nesumnjivo Michael van der Mark i Anthony West, koji se plasirao među prvih deset.

Kawasakijeva dominacija bila je potpuni kontrast problemima Aruba.it Ducati ekipe. U drugom krugu nestale su pobedničke nade Chaz Daviesa i Davide Giugliana. Davies je sišao sa staze kako bi izbegao pad Lorenza Salvadorija, koji je bio žrtva agresivnog Xavi Foresa u tesnoj prvoj krivini.

Torres je trku završio na petoj poziciji, tik ispred timskog kolege Markusa Reiterbergera na šetoj poziciji, koji je debitovao kao wildcard vozač prošle godine u Misanu, i time obeležio odličnu prvu trku za Althea BMW tim.

Leon Camiere, još jedna žrtva Salvadorijevog pada u prvoj krivini, uspeo je da se oporavi i osvoji osmu poziciju i osam bodova. Roman Ramos zauzeo je devetu poziciju ispred Anthony Westa. Giugliano je uspeo nakon pada u ranoj fazi trke da se oporavi i zauzme 14. poziciju.

 

Kompletni rezultati prve trke: WSBK Misano

 

 

 

 

Foto: sportrider.com

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video