Rea nestrpljiv da započne testiranje

Kako je ostalo samo jedno zakazano testiranje, Jonathan Rea se nada da će vreme poslužiti Kawasaki u Herezu.

Jonathan Rea kaže da je željan testiranja performansi Kawasaki ZX-10R, nakon što je izgubio nadu u bilo koju značajniju kilometražu na Motorland Aragon-u, pošto vreme nije poslužilo vozače.

Proizvođač je počeo svoj predsezonski raspored nakon što se pridružio PATA Hondi u Španiji na dvodnevnom testiranju, međutim, niske temperature će sprečiti Reu i Tom Sykes-a da urade nešto više od neophodnog testiranja stepena prenosa i kvačila i to samo u kratkim periodima kada im vreme dozvoli.

Zaista, nedostatak vožnje počinje da se mota po Reinom mozgu, a Ulsterman – koji je prešao iz PATA Honde preko zime, priznaje da nije napravio dovoljno krugova testirajući čisto performanse motocikla.

„Da budemo iskreni, nismo uspeli da obavimo mnogo testiranja performansi, ali uspeli smo da radimo na nekim idejama u vezi sa promenama brzine i postavkama kvačila za start trke. Ako uzmemo u obzir broj časova koji sam proveo vozeći motor, nije dovoljno, tako da moramo da radimo na našim performansama na sledećem testiranju više nego na generalnom ‘set-up-u’. Radićemo na tome da izvučemo maksimum iz motora i iz mene na sledećem testu.“

Kawasaki će otputovati u Herez sledeće nedelje, gde traži toplije i suvlje uslove, pre nego što otputuju na Phillip Island na otvaranje sezone.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video