Moto trke World SBK

Rea najbrži prvog dana

Jonathan Rea je tokom prvog dana privatnog Svetskog Superbike testiranja u Jerezu, na svom Kawasakiju ZX10R pravio najbrže krugove. Kako je ovo poslednja šansa da se naprave prepravke na motociklima pred prvu trku sezone na Philip Islandu, prvi dan testiranja obeležilo je prisustvo gotovo svih timova.

Najveće Kawasakijevo pojačanje u 2015. godini, Rea, vozio je po suvim, ali hladnim uslovima vremena 1:41,327 dok je vozač tima Crescent Suzuki, Lows bio sporiji svega 12 hiljaditinki. Dok je Sykes na drugom Kawasakiju bio treći sa svega osam hiljaditinki zaostatka za Lowesom.

Ducati Aruba.it dvojac koji čine Davide Giugliano i Chaz Davies završio je na četvrtoj i petoj poziciji, sa veoma malim zaostatkom za vodećima, što daje nadu da možemo očekivati velike borbe. Jedini BMW na stazi bio je predstavnik Team Toth ekipe, Sylvain Barrier koji je prvi dan testiranja završio na šestoj poziciji.

Superbike novajlija, Randy de Puniet bio je sedmoplasirani i ujedno poslednji u društvu onih koji su vozili u okviru jedne sekunde, ostavivši iza sebe sunarodnika Michael van der Marka na PATA Hondi i Jordi Torresa na Red Devil Apriliji.

Matteo Baiocco na Altea Ducatiju kompletirao je top 10 vozača. Leon Haslam na drugoj Red Devil Apriliji odvezao je svega šest krugova, dok su Max Biaggi i Michael Laverty takođe bili na RSV4 motorima, ali njihova vremena nisu zabeležena jer nisu nosili transpondere.

Vozač Erik Buell Racing tima, Nicolo Canepa bio je petnaesti sa ogromnih 2,6 sekundi zaostatka. Pogledajte vremena koja su vožena u prvoj polovini treninga.

Foto: crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video