Rea najbrži, BMW u garaži Althea racing tima

U Jerezu je vožen zimski WSBK test, a najbrži je bio Kawasakijev vozač i aktuelni šampion Jonathan Rea. Pored njega i timskog kolege Toma Sykesa, najviše pažnje izazvali su čalnovi Alhtea Racing tima koji se od ove godine nalaze na BMW motociklima.

Pored Jordija Torresa i Markusa Reiterbergera, koji su privukli veliku pažnju kao vozači Althea Racing tima, dodatnu pažnju privukao je i novi vozač MV Aguste, Marco Melandri.

Kawasakijevi vozači su se tek vratili sa EICMA sajma nedavno održanog u Milanu s ciljem da maksimalno iskoriste testiranje pre početka zime. Sykes i Rea su najviše pažnje obratili na prednje viljuške, elektroniku i kočnice. Rea je umesto uobičajenih Brembo kočnica koristio Nissinove. Takođe je radio i na rasporedu mase u cilju da težinu vozača prebaci na zadnji točak.

BMWovi vozači su prvi dan proveli prilagođavajući se motociklu. Torres i Riterberger koji je u šampionat ušao kao šampion IDM Superbike šampionata po prvi put su imali prilike da rade sa Janom Witteveenom, novim tehničkim direktorom tima. Witteveen je odgovoran za razvoj motocikla i koordinaciju inženjera, kao i komunikaciju sa BMW Motorsportom koji tim snabdeva agregatima i elektronikom. Althea tim će samostalno nadgledati razvoj S1000RR mašina, kao i tehničkih i logističkih aspekata.

Za ekipu MV Agusta Reparto Corse ova nedelja je veoma bitna jer je ovo prvi put da testiraju otkako je potpisana saradnja sa kompanijom Forward Racing Giovannija Cuzarija. Trenutno se radi na menjaču i elektronici, a bitno je napomenuti i da se na F4RR-u nalazi potpuno novi rezervoar koji utiče na raspored težine. Melandri je testirao, ali na motociklu nije imao zakačen transponder, tako da mu vremena nisu ni merena. Camier će se timu pridružiti već danas.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video