Rea je Superbike šampion za 2015. godinu

Prvu trku dana u Španiji osvojio je Tom Sykes dok je njegov klupski kolega Jonathan Rea dva trkačka vikenda pre kraja sezone postao Superbike šampion.

Tom Sykes završio je po 60. put na podijumu u WSBK kategoriji nadmašivši Daviesa i Van der Marka. Sykes je poveo od samog starta i o pobedniku nije bilo dileme.

Jonathan Rea je u ranoj fazi trke ušao u duel sa Daviesom, ali kako je trka odmicala, bilo je očigledno kako sve manje rizikuje. Završio je trku na četvrtom mestu što mu je bilo dovoljno za osvajanje WSBK titule.

Haslam je Reai disao za vrat, ali bolje od pete pozicije nije moglo. Pirro koji će do kraja sezone voziti Ducati završio je trku na šestoj poziciji, dok su za njim kroz cilj prošli Alex Lowes, Matteo Baiocco, Leon Camier i Sylvain Guintoli.

Osvajač pol pozicije Jordi Torres nije iskoristio najbolji rezultat ukarijeri, izleteo je već u prvom krugu i trku završio tek na 12. poziciji iza Davida Saloma. Ramos, Mercado i Badovini su završili trku u poenima.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video