Rea i Davies podelili pobede

Na WSBK vikendu održanom na stazi Sepang u Maleziji, kao i uvek vožene su dve trke u SBK klasi, a najbrži su bili Jonathan Rea na Kawasakiju i Chaz Davies na Ducatiju.

Prvom trkom poveo je Tom Sykes, čija je prednost već nakon pet krugova iznosila 2,6 sekundi u odnosu na Chaz Daviesa i Jonathan Reae koji je imao ubedljivo najbolji start, nadoknadivši pet pozicija već u prvoj krivini. Dok je Sykes bio ubedljiv napred, najveća borba vodila se između Aprilijinog dvojca – Haslam i Biaggi, koji su se borili za petu poziciju.

Kako je trka odmicala, Sykes je počeo da popušta i prateći dvojac na četiri kruga pre kraja uspeva da spusti razliku na samo sekund u odnosu na vodećeg Kawasakijevog vozača. Trka dobija preokret kada Rea i Davies obilaze Sykesa i završavaju trku na prve dve pozicije.

Max Biaggia zabeležio je 71. istorijski podijum u karijeri, popevši se na najniži stepenik pobedničkog postolja. Italijan je takođe oborio svoj rekord za najstarijeg WSBK vozača koji se popeo na podijum.

Sylvain Guintoli na Hondi zabeležio je najbolji rezultat ove godine, završivši na četvrtoj poziciji ispred Sykesa čije su gume jedva izdržale kraj trke. Alex Lowes na Suzukiju stigao je do šeste pozicije, ispred Leona Haslama na Apriliji. U prvih deset vozača prvu trku završili su Matteo Baiocco, Niccolo Canepa i Jordi Torres.

U drugoj trci Jonathan Rea imao je priliku da postane WSBK šampion za 2015. godinu. Međutim, to mu nije pošlo za rukom. Izgubio je pobedu u poslednjoj krivini.

Chaz Davies pobedio je u drugoj trci dana, pobedivši po treći put u poslednje četiri trke i time se popeo na drugo mesto u šampionatu. Drugu poziciju osvojio je Rea koji nije uspeo da ostvari svoje šampionske ambicije. Jordi Torres usepo je da dođe do drugog podijuma u sezoni, završivši trku na poziciji tri.

Sylvain Guintoli zabeležio je još jednu četvrtu poziciju, završivši trku ispred Michael van der Marka. Leon Haslam završio je trku na poziciji šest, a u prvih deset plasirali su se još i David Salom, Alex Lowes, Matteo Baiocco i Roman Ramos.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video