Rea dvostruki pobednik u Francuskoj

Jonthan Rea potvrdio je svoj autoritet u World Superbike-u sa komotno osvojenom dvostrukom pobedom na Magny-Coursu što je njegova peta dvostruka pobeda u 2015.

Rea je već na početku 21. krug duge trke pokazao želju i agresivnost i bez straha je napravio nekoliko grubih ali fer poteza kako bi izbio na vodeću poziciju.

Tom Sykes nije imao odgovor na tempo svog timskog kolege, na stazi na kojoj je ranije dominirao. Navodno nezadovoljan Reinim odlučujućim potezom za pobedu u prvoj trci, Sykes se ubrzo našao u borbi za vođstvo. Njemu su se ubrzo pridružili Leon Haslam, koji je zbog prvoj tehničkih problema imao razočaravajuću prvou trku, Rea i Davies.

Iza njih bile su dve Pata Honde Sylvaina Guintolia i Michaela van der Marka koje su se sa Niccolom Canepom borile za petu poziciju.

Nekoliko krugova kasnije Rea i Davies su se odvojili i ostavili Sykesa iza sebe, dok je Haslam bio u domašaju van der Marka.

„Odvezli smo tri kruga da bih izračunali“ objasnio je Rea nakon trke. Kada je naša prednost u odnosu na Daviesa premašila pola sekunde, druga Kawasakije pobeda se nije dovodila u pitanje.

I ako je poslednje krugove vozio znatno sporije od van der Marka, Sykes je uspeo da osvoji treću poziciju. Haslam je frustrirajući dan završio na petoj poziciji, jedno mesto ispred Guintolia, dok je Canepa zauzeo šestu poziciju. Jordi Torres je razočaravajući dan završio na osmoj poziciji nakon što je bio bolji od Luce Scassa.

Alex Lowes je imao još jedan solidan nastup u kome je uspeo da se izbori za ulazak u prvih deset vozača i osvojio je novih šest bodova.

Kompletni rezultati trke u Francuskoj: WSBK Prva trka i WSBK Druga trka

 

 

 

Foto: worldsbk.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video