Auto trke Priče iz boksa

RC Buggy race weekend

Kao što smo već pisali, u Srbiji postoji grupa entuzijasta koja se bavi auto modelarstvom, odnosno trkama automobila na daljinsko upravljanje.

Narednog vikenda, 11. i 12. jula u Svilajncu organizuju prvu 1, offroad trku u 2015. godini. Staza na kojoj se vozi ima potrebnu infrastrukturu za održavanje trke: nadkriveni servisni deo sa stolovima i strujnim utičnicama, voda, kompresor za vazduh.

Klase koje se voze su „Nitro“ i „Elektro“ 1:8 i 1:10. Staza će biti otvorena u subotu 11. jula od 9h i ceo dan će biti „free practice“ za sve vozače koji su se registrovali za trku! U nedelju 12. jula u 9h je registracija vozača, a kvalifikacije počinju u 10h.

Do sada je prijavljeno više od 15 takmičara, među kojima je veliki broj gostiju iz Bugarske. Kotizacija za ušešće na trci je 10€.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video