Razočaravajuć vikend za Hopkinsa u Assenu

Vozaču Tyco Suzuki-a John Hopkins ostaje da sumira utiske sa drugog frustrirajućeg MCE British Superbike Championship vikenda posle teškog dana u Asenu.

Hopkins je odlično vozio na treninzima po suvom i započeo je trku iz prvog startnog reda, ali je bivši MotoGP vozač morao da se povuče tokom trke zbog očiglednog problema sa motociklom.

U drugoj trci Hopkins se od samog početka trke borio za pobedničko postolje, ali nije bio u stanju da isprati tempo Ryuichi Kiyonari, Shane Byrne, Tommy Bridewell i Dan Linfoota, te trku završava kao peti.

„Stvatno sam frustriran  jer sam znao da imam tempo za podijum, možda i za pobedu, ali sam morao da iskoristim najbolje od moje prednje gume I vozio duboko u krivinama da bih ostao među prvih četvoro,“  kaže Hopkins.

„Vožnja na pravcima je bila prilično teška, jednom kada prednja guma otkaže postoji rizik od pada“.

„Da, to je teško. U brzim krivinama mogao sam da ih pratim bez problema, ali na pravcima smo gubili“.

„Ali uradili smo sve što smo mogli danas i samo trebamo da se reorganizujemo, i u Silverstonu možemo računati na podijum“.

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video