Razmatra se ponovo uvođenje dolivanja goriva za 2017

Prošlog leta, dogovoreno je da se dolivanje goriva vrati nakon zabrane od 2010, kao deo velikih promena pravila za 2017, ali je plan napušten nakon što je negativno prihvaćen. Ipak, kako otkriva Jean Todt, o tome se ponovo raspravlja i pored predhodno izraženih strahova i to u ponedeljak na sastanku Strateške Grupe.

Todt je za Rojters izjavio da će povratak dolivanja goriva koštati oko 50.000 eura i da je to dobro za šou.
„Ja sam za smanjivanje troškova, ali ovo neće biti velika stavka u globalnim troškovima koje ima Formula 1. Barem možemo da porazgovaramo o tome.“

Međutim, šefovi timova Formule 1 baš i nisu oduševljeni ovim predlogom, navodeći razloge da to neće biti dobro za šou i da postoje bojazni oko bezbednosti i troškova. Naime, timovi smatraju da bi brzina pit stopova koja je sada oko 2-3 sekunde bila time ugrožena, kao i bezbednost jer bi velika količina goriva morala da se ubaci u bolid za jako kratko vreme. Podsećanja radi, u vreme kada je dolivanje bilo dozvoljeno, protok je bio maksimalnih 12L/s.

foto:gpupdate

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video