Razlozi Ferrarijevih loših kvalifikacija

Ferrari je imao katastrofalne kvalifikacije. Sebastian Vettel, nakon mnogo grešaka, obezbedio je devetu poziciju, ali će zbog kazne koju dobija Grosejan, trku početi sa osme pozicije. Kimi Raikkonen koji zbog kvara nije postavio vreme u Q2, startovaće sa pozicije broj 14.

Vettel je nakon kvalifikacija izjavio:

“ Krug je bio sasvim dobar, sve do poslednje krivine. Ušao sam preduboko i imao loš izlaz. Tu sam izgubio dosta vremena, oko dve desetinke. To ne bi bilo dovoljno za treće mesto, ali sigurno dovoljno za bolju poziciju od devete. Razočaran sam jer sam se dobro osećao tokom kvalifikacija. Naš cilj ostaje podijum. Vreme je bilo iznenađujuće lepo tokom vikenda, ali za trku najavljuju kišu. Postoji mogućnost i gužve u startu, ali toga se ne bojim. Cela trka je pred nama i siguran sam da ćemo uspeti da se oporavimo. “

Problemi nisu zaobišli ni Kimija, koji je na samom startu Q2 ostao bez snage u motoru i morao da parkira bolid pored staze. Nije postavio vreme, pa na trci kreće sa pozicije broj 14. On je izjavio:

“ Pozicija sa koje krećem može zakomplikovati stvari, ali optimista sam. Bolidi koji imaju Mercedesov motor su jači na ovoj stazi, ali se nadam da će vremenski uslovi biti na našoj strani i da ćemo ovu trku uspeti da okrenemo u našu korist. Daćemo sve od sebe jer znamo da moramo da budemo brži u svim sektorima. „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video