Razgatlioglu nezaustavljiv u STK600 trci

Treću rundu ovogodišnjeg evropskog FIM Superstock 600cc šampionata, održanog na legendarnoj Katedrali brzine, koja je TT staza u Assenu, je osvojio (posle duge borbe pet vozača) turski vozač Toprak Razgatlioglu (Kawasaki Puccetti Racing), koji održava svoj 100% pobednički rekord u seriji.

Mladić, štićenik Kenana Sofuoglu, je osvojio treću trku ove godine(četvrtu u karijeri), 0.680s ispred Michaela Rinaldija (San Carlo Team Italija) i Nikija Tuulija (Kallio Racing), koji su završili na podijumu.

Hugo Clere (MG Competition) je zauzeo 4. mesto, propuštajući podijum, dok je Julian Puffe (MTM – HS Kawasaki) imao usamljeni, završni deo trke koju je završio na 5. mestu – njegov najbolji  rezultat ikada.

Najboljih šest je u poslednjem krugu upotpunio lokalni vozač Rob Hartog (MTM – HS Kawasaki) koji je zaobišao Federica Caricasulo (Pata Honda Junior Team) u završnim fazama.

Razgatlioglu odlazi u Imolu za četvrtu rundu u seriji sa maksimalnih 75 bodova, i ima 30 poena više od Federica Caricasula u generalnom plasmanu.

 

Foto: www.worldsbk.com

Video