Razgatioglu sezonu otvara pobedom

Da li se sećate „klinca“ iz turske koji je došao u Batajnicu i rutinski odvezao trku? Baš taj dečko danas ima 18 godina i sezonu Svetskog STK600 prvenstva je otvorio pobedom.

Uz borbu do poslednje krivine i s 0,060 sekundi prednosti nad rivalima, Turčin Toprak Razgatioglu (Kawasaki Puccetti Racing) prvi je prošao kroz cilj u Aragonu i na taj način ostvario svoju drugu pobedu u karijeri STK600 vozača. Drugi je kroz cilj prošao Michael Ruben Rinaldi (San Carlo Team Italia), kome je ovo ujedno i prvi podijum u karijeri.

Trećeplasirani Federico Caricasulo (Pata Honda Junior Team) kroz cilj je prošao sa više od 2,5 sekunde zaostatka za Toprakom.

Tokom svih jedanaest krugova trke vodila se ljuta borba između sedam prvoplasiranih, ali su se u poslednja tri kruga vodeća dvojica odvojila.

Sledeća trka ovog šampionata vozi se u nedelju u 16:00 časova.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video