Auto trke WTCC

Ravaglia: ROAL računa na Coronela u 2016.

Suosnivač i direktor ROAL Motorsporta, legendarni trkač Roberto Ravaglia, otkrio je da planovi njegove ekipe za WTCC kampanju 2016. bez dileme uključuju ostanak Toma Coronela.

Italijani su već bili prinuđeni da izvrše jednu krupnu korekciju početnih zamisli o ovogodišnjem WTCC programu. Uprkos izvornim najavama o dva „Chevrolet RML Cruza“, ROAL će na stazu izvesti samo jedan automobil.

„Jedno je sigurno: mi ćemo se trkati u Svetskom šampionatu s jednim automobilom, ali zasad nismo potpisali ništa ni s Coronelom, ni s nekim drugim vozačem“, objasnio je Ravaglia.

„Često se čujem s Tomom i mogu vam reći da su poštovanje i poverenje među nama uzajamni, ali u ovom trenutku još nismo objavili naše programe, jer on još treba da definiše određene detalje sa svojim sponzorima. Kada Tom bude spreman, onda će biti i saopštenja.“

Dok se ROAL sprema za nastupajuću godinu, pitanje njegovog pilota se nezavisno od lepih želja, i dalje mora smatrati otvorenim.

Coronel je jasno i glasno poručio da mu je ostanak u Svetskom turing šampionatu, i to baš sa ROAL Motorsportom, prva opcija, a da će alternativnim rešenjima pristupiti samo ukoliko ne bude mogao da se dogovori sa ekipom čije boje brani od 2011. godine. U tom kontekstu, Holanđanin je pomenuo da bi moglo da se desi da pozove Zoltana Zengea radi eventualnog angažmana u privatnoj mađarskoj „Hondi“, a postoji i mogućnost saradnje sa Munnich Motorsportom.

Varijante koje podrazumevaju promenu tima mogle bi biti aktuelne ukoliko Tomov budžet ne bude dovoljan da finansira celokupnu kampanju ROAL Motorsporta, sada kada je izvesno da u njoj neće biti i novca već bivšeg pilota ekipe Toma Chiltona.

U 2016. će ROAL u Svetskom prvenstvu nastupati samo s jednim automobilom
U 2016. će ROAL u Svetskom prvenstvu nastupati samo s jednim automobilom

Ravaglia misli da su sve te priče samo mehur od sapunice i da će sve ostati po starom.

„Ne znam ništa o tome. Kao šef ROAL Motorsporta kažem da za dolazeću sezonu ciljamo da ponovo imamo Koronela u našim redovima i već se organizujemo da pripremimo sav potreban materijal za godinu koja dolazi.“

Roberto Ravaglia je jedan od najboljih turing vozača svih vremena, a njegovi zlatni dani poklopili su se sa epohom grupe A. U prebogatoj biografiji ima WTCC titulu iz 1987. godine, dve evropske krune iz 1986. i 1988, DTM šampion postao je 1989, a italijansko turing prvenstvo osvajao je tri puta, 1990, 1991. i 1993. Do svih svojih sedam naslova trkač iz Vencije došao je kao pilot BMW-a.

 

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video