Kružne trke Moto trke

Rakiću dva pehara na Alpe Adriji

Novosađanin Đorđe Rakić bio je jedini predstavnik Srbije na poslednjoj trci Alpe Adria u kružnom motociklizmu voženoj prethodnog vikenda na stazi Grobnik u Hrvatskoj. U klasi 125SP vozilo je deset vozača, a među njima se Rakić dva puta popeo na postolje.

Ova trka se ujedno bodovala i za Prvenstvo Hrvatske u kružnom motociklizmu, te su se neki od takmičara odlučili da se ne boduju za Alpe Adria šampionat. Rakić je u prvoj trci kroz cilj prošao kao četvrtoplasirani, ali kako se pobednik Denis Petrić nije bodovao za Alpe Adria, Rakiću je pripala treća pozicija, iza Mislava Perkušića i Mirka Zidarića.

U drugoj trci na startu se našlo pet Aprilija. Mirko Zidarić ostvario je još jednu pobedu uz 7,514 sekundi prednosti u odnosu na Rakića, koji je u drugoj trci uspeo da nadmaši Mislava Perkušića koji je u drugoj trci zauzeo treću poziciju.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video