Kružne trke Moto Classic Moto trke

Rakić drugi, Grubin četvrti u Italiji

Prethodnog vikenda je u Italiji, na stazi Adria Raceway vožena prva trka Alpe Adrija šampionata u kružnim i moto classic trkama, a učešće je uzelo preko 160 vozača, među kojima je bilo i tri predstavnika naše zemlje.

U klasi 125SP učešće je uzeo naš najmlađi takmičar Đorđe Rakić koji je prvu trku završio na trećoj poziciji. U drugoj trci Rakić je vozio za nijansu bolje i izborio je drugu poziciju u klasi.

U Moto classic kategoriji imali smo dva predstavnika. Zoran Pavlović vozio je klasu Classic 500 u kojoj je bio četvrto plasirani, sve dok mu se tri kruga pre kraja nije pokvario motocikl, zbog čega je morao da odustane od trke.

Drugi predsavnik bio je Miroslav Grubin u klasi Classic 750 koji je prvu trku završio na četvrtoj poziciji. U drugoj trci došlo je do kvara na Grubinovom motociklu, usled kog je ostao bez plasmana.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video