Raikkonen zadovoljan bolidom, ne i performansom

Kimi Raikkonen je kritikovao svoje voženje, nakon što je Ferrari završio „najbolji od ostalih“ iz Mercedesa tokom treninga na australijskom grand prixu, što je Sebastian Vettel nazvao „najmirnijim“ Formulom 1 petkom.

Vettel i Raikkonen su zauzeli treće i četvrto mesto u Albert parku, sa Vettelom koji je 0,7s sporiji od najbržeg iz Mercedesa, Nica Rosberga, tokom današnjeg drugog treninga.

Raikkonen je bio više od četiri desetine sporiji od svog timskog kolege tokom drugog treninga, ali je ipak bio dovoljno brz da ostane ispred Williamsovog Valtterija Bottasa.

Finac je rekao da je zadovoljan bolidom, ali ne i sa njegovim performansom.

„Nije idealan dan, nisam vozio dovoljno dobro,“ Raikkonen je priznao. „Jurio sam bolide na dužim stazama i izgleda da radi malo bolje, samo je teško sve stvari sastaviti zajedno. Mi znamo gde očekujemo da budemo, i tek je petak. Još uvek imamo dosta posla. Sada treba da sastavim stvari i odvozam dobar krug, i trebalo bi da sve bude u redu.“

Bivši Red Bull vozač, Vettel je rekao da su Mercedesovi vozači bili „van dohvata ruke“, ali treba računati da nedostatak problema sa kojim se susreću u novom timu znači da bi Ferrari mogao da se oseća pozitivno.

„Siguran sam da je Mercedes van domašaja, morate biti realni, ali najvažnije je da nismo imali nikakvih problema“, rekao je Vettel.

„Bilo je veoma mirno, ne pamtim da sam imao ovako miran petak, tako da je sa te tačke gledišta bilo jako dobro.“

 

Foto: www.autosport.com

Video