Raikkonen: SF15-T je dobra osnova za napredak

Kimi Raikkonen smatra da je SF15-T „prilično dobar“ u odnosu na prošlogodišnji bolid i da Ferrari konačno ima nešto sa čime može da napreduje u sezoni 2015. .

Raikkonen zaokružio je testiranje u Jerezu tako što je bio najbrži četvrtog dana. To je bio ohrabrujući početak za Ferrari i njega. Kimi je odvozao 197 krugova na testu i zahvalan je što je bolid mnogo bolji od F14-T.

“ Sigurno je mnogo bolje nego ono što smo imali prošle godine. Mislim da je sve zajedno mnogo bolje. Motor, pa i sam bolid, sve je unapređeno. Naravno, moramo da radimo na još puno stvari, ali ovaj početak je jako dobar“ rekao je Raikkonen.

Jutro je počelo sa vlažnom stazom, koja se osušila tek kasnije u toku dana, ali je Kimi zadovoljan što je video kako se bolid ponaša u oba slučaja.

„Nismo mnogo vozili, ali osećaj je mnogo bolji nego onaj od prošle godine.“

Ferrari je bio na vrhu četiri od tri dana na testu, ali Raikkonen ne misli da je to toliko bitno.

“ To ne znači mnogo. Prolazno vreme ne mora ništa da znači, ali mi imamo veliki broj krugova i stvari rade, nemamo puno problema. To je najvažnije, a kada se na to doda dobar osećaj u bolidu, onda je to prava stvar. Mi radimo ono što smo oduvek radili, ne zanima nas šta drugi rade. Juče sam rekao da imamo dobru početnu tačku i da je ceo tim odlično radio tokom zime da spremi bolide. Napokon imamo nešto sa čim možemo da radimo.“

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video