Raikkonen čeka Melburn da uporedi Ferrari

Kimi Raikonnen kaže da će čekati do Melburna da vidi i uporedi Ferrari SF15-T sa svojim rivalima iz Formule 1, pošto odradi predsezonski program testiranja u Barseloni.

Bivši svetski šampion odradio je 136 krugova poslednjeg dana zimskog testiranja, sa najbržim vremenom od 1m 23.276s, završavajući dan na trećem mestu radne liste. Bio je u stanju da odradi celu simulaciju trke na katalonskoj stazi, bez problema, kao i kompletiranje nekoliko aerodinamičkih testova i nekoliko promena.

“Sve u svemu, nije bio loš test danas, s obzirom da smo pokrili rastojanje trke,” rekao je Raikkonen. “Sada čekamo da idemo u Melburn da vidimo kako stojimo u odnosu na druge. Želim da se zahvalim timu za rad, koji je učinio tokom zime.”

Tehnički direktor Raikkonena u Ferrariju, James Allison oseća da je automobil skoro spreman da se trka u Melburnu za dve nedelje, i zadovoljan je ukupnim paketom, posle prve simulacije trke njegovog vozača.

“Imamo dosta krugova pod našim pojasom ovog zimskog testiranja, ali dok ne izađete i ne uradite krugove za trku, vi ne možete tvrditi da ste spremni za Melburn, da to stvano i uradite,” izjavio je Allison. “Tako da, mi smo srećni što smo pokrili rastojanje trke, srećan što smo postigli u prvom pokušaju, i sa pouzdanošću koju smo pokazali.”

Raikkonen će sada predati Ferrari SF15-T svom novom timskom kolegi, Sebastianu Vettelu, za poslednji dan finalnog  predsezonskog testa, koji je danas.

 

Foto: www.crash.net

Video