Raffin će voziti za SAG Racing Team u Moto2 naredne dve godine

FIM CEV Repsol Moto2 vozač, Jesko Raffin prelazi u MotoGP svetski šampionat i naredne sezone će učestvovati u srednjoj klasi sa SAG Racing Teamom.

Raffin trenutno vodi u FIM CEV Honda Repsol Moto2 šampionatu sa 135 bodova, 32 isped rivala Florian Alta. Raffin, osamnaestogodišni švajcarski vozač, ima pet pobeda i jedno četvrto mesto u sedam trka ove godine.

Posle postignutog dogovora u Misanu, Raffin kaže: „Ovo je veliki korak za mene. Sada mogu 100% da se koncentrišem na osvajanje španskog prvenstva. Ulazak u MotoGP svetski šampionat je rezultat mnogo uloženog truda, i nadam se da ću ispuniti očekivanja i ostati na visokom nivou“.

Edu Perales, vlasnik SAG Racing Teama dodaje „ Jesko je vožač koji je pokazao tokom svoje karijere da je u stanju da se takmiči u MotoGP svetskom šampionatu. Imao je određenih problema, ali sada je gotovo i prilično sam siguran da zajedno možemo prikazati njegov talenat u elitnim krugovima“.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video