Radovi na Mugellu u punom jeku

Brza i tehnička Mugello staza u Italiji trenutno prolazi kroz brojne sigurnosne nadogradnje.

Rad na poboljšanju i proširenju delova za izletanje na nekoliko krivina spektakularne staze u vlasništvu Ferrarija su počeli, a najveća modifikacija sprovodi se na finalnoj Bucine krivini.

Poslednja krivina prolazi kroz kompletan remont proširenja, a posao će biti sproveden i na San Donato (T1), Luco (T2), Materassi (T4), Casanova (T6), Savelli (T7), Arrabbiata 1 (T8), Scarperia (T10), Correntaio (T12) uključujući nove asfaltne zone za izletanja.

Promene su sprovedene na osnovu analize padova iz 2014. godine.

Mugello je prvi put bio domaćin MotoGP trke 1976. i bio je redovno na kalendaru od 1991.

Govoreći o radovima na poboljšanju bezbednosti staze u Tuscany, FIM inspektor bezbednosti Franco Uncini je rekao: „Radovi na Bucine su za nas ostvarenje cilja. MotoGP je promovisao ovu modifikaciju. Slične intervencije na drugim proširenjima predstavljaju pravi smer za poboljšanje bezbednosti vozača. Mugello je, zahvaljujući menadžmentu, uvek bio ispred vremena u smislu nivoa bezbednosti, predstavljajući referencu i primer koji trebaju slediti mnoge druge staze.“

2015 MotoGP trka na Mugellu voziće se 31. maja.

mugello
Foto: MCN.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video