Kružne trke Moto trke

Računica trećeplasirani u Britanskoj Kolumbiji

Mnogo je naših trkača po svetu koji se retko pominju. Jedan od njih je i Nikola Računica koji dugi niz godina nastupa u Šampionatu Britanske Kolumbije. Ove godine, Nikola je osvojio treće mesto u generalnom plasmanu.

Za razliku od Evrope gde se šampionati voze u okviru saveza, „preko bare“ se šampionati održavaju u okviru klubova, a Nikola vozi u okviru Westwood Motorcycle Racing Club.

Tokom 2016. godine održano je samo pet trka, a u klasi 600 SS u kojoj nastupa Nikola, vozilo je 12 takmičara. Pobeda, dva druga, i po jedno treće i četvrto mesto razultat je za ovu godinu.

Sezonu je završio sa 74 poena, 26 manje od šampiona. Računica je bio pretposlednji skoro do kraja sezone, ali je odlučio da jednu trku bojkotuje zbog politike koju klub vodi, te je na kraju završio kao trećeplasirani.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video