Rabrenović na 5. Santa Domenika Rally Show

Kako piše RallyMagazin-RS, Vladica Rabrenović, petostruki šampionu Srbije u reliju, učestvovaće na poslednjem takmičenju sezone u regiji, veoma popularnom Santa Domenika reliju, koji se održava 29. i 30. novembra u Svetoj Nedelji, predgrađu Zagreba. Na listi prijavljenih za sada stoji neverovatna cifra od 133 prijave. Ovo takmičenje vozi se na makadamu, sa četiri prolaza – jednim istim brzincem Savrščak, dva puta u jednom i dva puta u kontra smeru. Ukupne dužina takmičenja je 46,3 km.

 

Reli će okupiti takmičare iz Hrvatske, Srbije, Austrije, Mađarske, Švedske, Slovenije, Italije,… Posle pehova ove sezone, Vladica i njegov suvozač Dragan Mitrović, puni optimizma dolaze na Santa Domeniku, gde je Vladica rado viđen gost, a makadam kao vrsta podloge na kojoj se održava brzinski ispit njemu nije strana. Ono što je novo je da će nastupiti u Seat Ibizi kit kar, zajedno sa svojim prijateljem Danielom Ernstedtom, koji sa njim nastupa u Švedskoj, a u njihovoj klasi je prijavljen trideset i jedan takmičar.

 

Ovom prilikom članovi redakcije „RallyMagazin-RS“ su kontakitirali Vladicu i njegovog prijatelja Danielakako bi opširnije porazgovarali o njihovom nastupu.“Meni je ovo četvrti put da dolazim na ovaj reli. Prvu Santa Domeniku sam promašio, nisam imao mogućnosti tada da dođem i još uvek mi je krivo zbog toga. Prvi put sam bio sa Cliom, došli smo Loti i ja iz Švedske. Odavde mi je baš daleko, ima oko 2.800 km u jednom pravcu i onda sam rekao sebi da neću više ići autom, te sam prošle godine ćerci ispunio rođendansku želju i rentirali smo auto od AK Rally Baba, Škodu Feliciju  kit kar.“

Daniel Ernstedt

„Ove godine idemo moj drug Daniel i ja, jer smo pričali o tome više puta i sada smo odlučili da povučemo njegov auto, jer sam ja moj slupao na Avali, a želja mi je da idem. Jedva čekam da krenemo i jedva čekam da sednem u Seata, koji je čist makadam auto, malo spolja rasčerupan od silnih brzinaca, a i Mulle ga ne štedi nikada. Dogovorili smo se da ja startujem prvi krug, da bi imao barem šanse da obiđem jedan krug (smeh). Draganu, mom novom suvozaču, svaki kilometar u autu je poterban, a on je čovek koji je za rekordno vreme doživeo što većina ne doživi za celu karijeru. Red je sad i makadam da proba, sve u jednoj sezoni u četiri trke. Sa Danielom u auto seda jedan naš poznati bivši takmičar, koji odavno drži okačenu kacigu na zidu, koji je uz dosta nagovaranja odlučio ponovo da obuče kombinezon i da progovori na engleskom sa Mr Ernstedt-om, a u pitanju je Momčilo Moma Milojković. Nadamo se dobrom  provodu  i lepim trkačkim kilometrima, da ne prelazimo džabe 2.800 km puta. Baš se radujem ovome i jedva čekam sredu da krenemo odavde ka Zagrebu, a i naravno da se vidim sa našim prijateljima relistima iz Hrvatske, Slovenije Austrije i Srbije.“ poručio je Vladica iz daleke Švedske.

 

Nešto više o samom automobilu sa kojim će nastupati i svojim očekivanjima na ovom takmičenju rekao je Daniel, koji je i ranije dolazio na ovaj reli, ali ne u ulozi takmičara. “Što se tiče automobila sa kojim ćemo nastupiti, u pitanju je Seat Ibica kit kar A7, pravljena na osnovi N3 automobila, sa užom šasijom za makadam. Motor ima restriktor od 38mm, po pravilima u Švedskoj, koji sa njim ima oko 240 ks, uparen sa Sadev petostepenim menjačem. Amortizeri su Ohlins 3 way. Na reliju očekujemo da se nađemo među vodećim posadama, nadamo se da će biti suvo, pa će više pogodovati prednjem pogonu. Svakako imam veliko iskustvo u vožnji na makdamu, ali ne i kada je blato u pitanju, što bi bila novina za mene. Očekujem dobru zabavu i druženje.“

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video