Rabatu pol pozicija u Moto2 kategoriji

Tito Rabat osvojio je drugu pol poziciju u sezoni, nakon što je u Aragonu provezao brži krug od Alexa Rinsa i Johanna Zarca.

Vozač Estelle Galicia Marc VDS tima, Tito Rabat, vozio je vreme 1’52.232 u gotovo idealnim uslovima na Aragonu i na taj način za celu sekundu nadmašio rekord staze koji je Marc Marquez postavio 2011. godine. Alex Rins iz tima Paginas Amarillas HP40 bio je svega 0,035 sekundi sporiji od Rabata. Zarco je pak imao gotovo pola sekunde sporije vreme od vodećeg.

Sam Lowes na Speed Upu napravio je četvrto startno vreme i bio je jedini vozač koji nije bio na Kalexu u prvih 14 vozača. Takaaki Nakagami napravio je još jedan dobar rezultat i plasirao se na petu startnu poziciju. S njima će se u drugom startnom redu naći Alex Marquez kome je ovo najbolji rezultat u Moto2 kategoriji.

Jonas Folger naćiće se na čelu trećeg startnog reda, ispred Thomasa Luthia i Axela Ponsa. Poslednji vozač u prvih deset bio je Sandro Cortese.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video