Rabat se pobedom oprašta od Moto2 klase

Tito Rabat osvojio je treću pobedu u sezoni na svojoj poslednjoj Moto2 trci posle odličnog duela sa Rinsom, dok je Luthi zauzeo poslednje mesto na podijimu.

Nakon pada u prvoj krivini u kome su učestvovali Morbidelli, Syahrin, Schrotter, Folger, Simeon, Mulhauser, Fuligni i Vierge istaknuta je crvene zastava i trka je bila prekinuta. Srećom većina je nepovređena ali su Syahrin i Morbidelli odvedeni u medicinski centar radi daljih provera.

Nakon restarta trke vozilo se 18. krugova u kojima je Rabat vodio odličan duel sa svojim zemljakom Alexom Risnom od koga je na kraju bio bolji za samo 0.309s. Novajlija godine osvojio je deseti podijum ove sezone i osigurao drugu poziciju u generalnom plasmanu.

Thomas Luthi je osvojio je treću poziciju, nešto više od tri sekunde iza Rinsa i obezbedio je sebi peto mesto u šampionatu. Lorenzo Baldassari zauzeo je četvrtu poziciju i Italijan sezonu završava sa tri uzastopne završnice među prvih pet na poslednje tri trke. Sam Lowes je sjajno vozio i izborio se za petu poziciju pa sezonu završava na četvrtoj poziciji u generalnom plasmanu.

Luis Salom je treći put za redom zauzeo šestu pozicijiu ispred šampiona Johanna Zarca na sedmoj poziciji. Zaco je debitovao na trci sa novim Kalex-ovim ramom, sezonu završava sa 352 boda što je novi rekord srednje klase.

Simone Corsi i Mika Kallio kompletiraju prvih deset vozača.

 

 

 

 

 

Foto: fmphotosport.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video