Moto trke MotoGP

Tito Rabat prelazi u MotoGP

Vladajući Moto2 šampion takmičiće se u MotoGP šampionatu 2016. za upravljačem fabričke Honde RC213V. Rabat je 2014. godine dominirao Moto2 klasom osvojivši više bodova od bilo kog vozača u 67. godina dugoj istoriji srednje klase i na svom putu do titule osvojio je sedam pobeda i 14. puta se peo na podijum.

Ovaj rekord kao i njegova posvećenost, u kome tim igra veliku ulogu, učinili su Rabata očiglednim izborom za naslednika Scotta Reddinga. Rabat se raduje novom izazovu i testirao je fabričku Hondu RC213V na Motorland Aragon na istoj stazi na kojoj je vožena Velika nagrada. On je odvezao 60. krugova i odmah je bio impresioniran snagom i potencijalom Hondine MotoGP mašine. Testovi za sezonu 2016. počeće odmah nakon Velike nagrade Valensije.

Tito Rabat: „Cilj mog života je bio, pre svega, da stignem do MotoGP-a, a zatim da ostvarim rezultat u kraljevskoj klasi. Ovo je prvi korak i želeo bih da se zahvalim Marc van der Stratenu i Estrella Galicia timu za ovu priliku i njihovo poverenje u mene. Znam da prelazak u MotoGP na fabričkoj Hondi RC213V neće biti lak, ali imam celu zimu da se pripremim, da budem siguran da sam jak i spreman za pred sezonska testiranja. Biće teško, ali cilj je da napredujem korak po korak tako da budem spreman za prvu trku u Kataru. Test u Aragonu na fabričkoj Hondi RC213V je neverovatno iskustvo. Kada prvi put vozite ovaj motocikl jednostavno niste spremni za to. Mnogo je brz, jako ubrzava i krivinama se približavate jako brzo! Da budem iskren, to je najbolje iskustvo koje možete imati na motociklu. Jednom kada se prilagodim brzini, snazi i karbonskim kočnicama moćiću malo bolje da razumem kako motocikl funkcioniše i biću malo brži. Voleo bih da sam vozio malo duže, ali na žalost, oni su želeli da zatvore stazu!“

Marc van der Straten: „Drago mi je što će Tito voziti naš MotoGP motocikl naredne sezone. Njegov pristup trkama, njegova radna etika i njegova odlučnost da uspe su iste osobine na kojima je izgrađen naš tim. Dobro je što u kraljevskoj klasi imamo vozača kao što je Tito jer on daje savršen primer mlađim vozačima koji prave sebi put kroz naš razvojni program. Trkanje na najvišem nivou nikada nije lako, ali Tito je pokazao sposobnost da se brzo prilagodi i njegova posvećenost projektu je apsolutna. Uveren sam da će nas naredne sezone učiniti ponosnim.“

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video