Rabat pokazao odličan tempo prvog dana u Misanu

Vozač Forward Racing-a Simone Corsi postavio je najbolje vreme na prvom slobodnom trenigu od 1’37.910. Italijan je bio manje od tri desetine sporiji od rekorda Pola Espargara od 1’37.666 iz 2013.

Corsi je bio samo 0.015s isped lidera šampionata Johanna Zarca. Jonas Folger (+0.214s) završio je na četvrtoj poziciji ispred timskog kolege Axela Ponsa (+0.293s), dok je vozač EG 0,0 Marc VDS tima Tito Rabat (+0.315s) sesiju završio kao peti.

Alex Rins (+0.428s) bio je šesti najbrži a Dominique Aegerter (Technomag Racing Interwetten), Anthony West (QMMF Racing), Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Asia) i Julian Simon (QMMF Racing) kompletiraju prvih deset vozača.

Na drugom slobodnom treningu Rabat je postavio novo rekordno vreme od 1’37.457 i oborio rekord Pola Espargara od 1’37.666 iz 2013. Vladajući Moto2 šampion konstantno je vozio sve brže i brže krugove i time poslao poruku konkurentima. On je završio 0.158s ispred Aegertera.

Aegerter je kao i većina vozača u toplijim uslovima tokom podneva popravio svoje vreme i osigurao drugu poziciju. Lorenzo Baldassarri (+0.159s) bio je samo jednu hiljaditinku iza Aegetera i zauzeo je treću poziciju.

Sam Lowes (+0.173s) se oporavio od pada u FP1 i dan je završio na četvrtoj poziciji ispred petoplasiranog Alexa Rinsa (+0.304s).

Simone Corsi (+0.353s) najbrži u FP1 nije uspeo da popravi svoje vreme i zauzeo je šestu poziciju. Lider šampionata Johann Zarco pao je u trećoj krivini i završio je FP2 nakon postavljanja vremena dovoljnog za sedmu poziciju.

Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Asia), Thomas Luthi (Derendinger Racing Interwetten) i Jonas Folger (AGR Team) kompletiraju prvih deset vozača.

 

Kompletne rezultate pogledajte na: Moto2 FP1 i Moto2 FP2

 

 

 

Foto: masmoto.net

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video