Rabat osvojio titulu u Moto2 iako je Viñales pobedio na trci

Rabat je odlično startovao sa pol pozicije i činilo se da će lako odmaći, međutim, vozio je dosta mirno, dovoljno da postane svetski šampion trku pre kraja sezone. Deset krugova pred kraj, Rabat je pao na treću poziciju, dok su se ispred njega našli Kallio i Viñales.

Rabat je trku završio na trećem mestu, osvojio titulu i 13. put ove sezone se popeo na podijum i tako proslavio fantastičnu sezonu za Marc VDS Racing Team.

Ovo je bila treća pobeda u četiri trke za Viñales-a u Moto2 šampionatu i tako nagovestio da je spreman za prelazak u MotoGP sledeće sezone gde će voziti za Suzuki. Za Kallio-a je borba za titulu gotova, ali može da bude zadovoljan 2014. sezonom, zato što se na podijumu našao 10 puta.

Među prvih pet našli su se još Zarco i Dominique Aegerter, dok su prvu desetorku kompletirali Julian Simon, Sandro Cortese, Thomas Luthi, Jonas Folger i Marcel Schrotter.

Gino Rea je pao u drugoj krivini u prvom krugu i tako izazvao i pad Nico Terol-a kako bi ga izbegao.

Franco Morbidelli je pao, ali je nastavio trku kako bi naučio stazu u Maleziji pto bolje. Randy Krummenacher i Sam Lowes su obojica pali na sredini trke i kasnije se pridružili ostatku, ali je Sam Lowes ipak morao da se povuče iz trke 5 krugova pred kraj.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video