Rabat najbrži i tokom kvalifikacija

Rekordi staza u Motegiju samo padaju. Dovizioso je oborio rekord u klasi MotoGP i doveo Ducati do prve pol pozicije nakon četiri godine. A zatim je isto učinio i Rabat, nakon dominacije na trening u u petak Rabat (Marc VDS Racing Team) je uspeo da obezbedi prvu poziciju sa novim rekordom Motegi staze koji iznosi 1’50.854 i u svom poslednjem krugu otme pol poziciju od Luthia (Interwetten Sitag) za 0.033s. Zarco (AirAsia Caterham) nastavlja sa dobrom formom i osvaja treću poziciju, tri desetinke iza Rabat.

Impresivni Maverick Viñales (Paginas Amarillas HP 40) nalazi se na čelu drugog startnog reda, ispred Mike Kallio (Marc VDS Racing Team) i Takaaki Nakagamia (IDEMITSU Honda Team Asia).

Julian Simon (Italtrans Racing Team), njegov timski kolega Franco Morbidelli i Axel Pons (AGR Team) kreću iz trećeg startnog rada, a Marcel Schrotter (Tech 3) kompletira prvih deset vozača.

Ratthapark Wilairot (AirAsia Caterham) je nažalost pretrpeo mali pad, zbog čega rano završava kvalifikacije, ali prolazi bez ikakvih povreda.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video