Rabat najbrži prvog dana

Tito Rabat bio je u petak najbrži na stazi Mugello u Moto2 klasi, ali njegova prednost nad Johanom Zarcom iznosi svega 0,001 sekund.

Vozač Estrella Galicia 0,0 Marc VDS tima postavio je najbrže vreme ikada u Moto2 klasi na ovoj stazi i ono iznosi 1’52.311. Rabat je izjavio da je zadovoljan motorom i stanjem staze, da je dobar u svim sektorima i da je svestan da je ovo samo petak i da ga očekuje ozbiljno težak vikend.

Trenutno vodeći u šampionatu, Johan Zarco, takođe je imao dobar dan, ali je bio sporiji od Rabata za neverovatnu 0,001 sekundu. Sam Lowes koji je na prvom slobodnom treningu bio najbržim, na kraju dana se naša na trećem mestu sa zaostatkom od 0.354s za vodećim.

Pobednik trke na Le Manu, Thomas Luthi završio prvi dan na četvrtoj poziciji. Simone Corsi takođe je vozio vreme ispod 1’53 i plasirao se na petu poziciju. Takaaki Nakagami je imao dobar dan, te je prvi dan završio na šestoj poziciji.

foto: MotoGP.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video