Rabat: „Drago mi je što sam pobedio kod kuće“

Rins je jurio Rabata gotovo celu trku, čekajući poslednju krgu da stekne prednost. Kada je trka bila restartovana Risn je stavio nove gume, dok je Rabat bio primoran da koristi iste. Pošto je Rabat znao da će Risn biti jak u poslednjim krugovima davao je sve od sebe da se brani u svakoj prilici, Rins se u nekiliko navrata probio ali je Rabat uvek uzvratio. Rabat je pobedio sa samo 0.096s prednosti u trenutk kada je španski dvojac prešao ciljnu liniju. U međuvremenu, lider šampionata Johann Zarco imao je tešku trku na šestoj poziciji i nije bio u stanju da iskoristi svoju prvu šansu za osvajanje titule a Rabat je zadržao krunu za još jednu trku.

Tito Rabat: „U poslednjem krugu znao sam da će Rins biti brz na kraju trke jer je posle drugog starta koristio novu mekanu gumu a mi smo morali da koristimo iste gume kao i za prvi start. Srećan sam što sam pobedio kod kuće, tako da želim da kažem velko hvala mom timu. Još uvek imamo četiri trke do kraja godine tako da želim da uživam na tim trkama, i nadam se, osvajanju još neke pobede.“

 

 

Foto: motogp.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video