Rabat 150. start krunisao pobedom

Moto2 start obeležio je duel Švajcaraca koji su snažno krenuli čim su se svetla ugasila. Thomas Luthi izbio je na čelo kolone, gde se zadržao sve dok nije doživeo pad, koji je usledio kao posledica pojačanog tempa.

Naime, Luthi je već na početku pokušao da napravi prednost nad Aegerterom, ali mu to nije pošlo za rukom. Pobednik trke u LeManu je izjavio da ga ništa ne boli kao osvajanje 0 bodova na trci u Italiji.

Aegerter je delovao sigurno tokom cele trke, zatvarao je konkurente i sve je sigurnije delovao. Međutim, prošlogodišnji šampion Tito Rabat uspeo je da ga obiđe i napravi prednost. Dodatno uzbuđenje priredio nam je Johan Zarco koji se probio na drugu poziciju, s koje je pokušavao da sustigne Rabata. Iako je u poslednjem krugu delovalo kao da će uspeti, Zarco je kroz cilj ipak prošao kao drugi.

Rabatova pobeda je prva od Misana prošle godine i verujemo da će mu vratiti samopouzdanje. Osvajač najniže pozicije na podijumu, Aegerter, iznenadio je sam sebe trećom pozicijom. „Prvi put ove sezone sam vodio trku, osećao sam se pomalo uplašeno. Nisam znao šta da radim.“ – izjavio je Aegerter.

Sam Lowes je tokom vikenda pokazao da je u dobroj formi, ali je nakon kontakta sa Corsijem u prvom krugu, morao da se zadovolji četvrtom pozicijom.

foto: MotoGP.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video