Auto trke Rally

Rabasović i Petričević na reliju u Italiji

Posada ASK Rid Sport iz Perućca koju čine Goran Rabasović i Saša Petričević otisla se ovog vikenda put Italije gde učestvuju na “Prealpi Master Show Rally“. Prošle godine vozač ove ekipe, Aleksandar Dimitrijević Lauda napravio je fascinantan rezultat pobedivši u Yugo kupu.

Sa lica mesta javio nam se Boby Stanković koji prenosi informacije – „Momci su došli na reli, ali im je zbog velikog broja prijavljenih onemogućen nastup u klasi A5. Naime reli prima 150 učesnika, a prijavljenih je bilo 189. Međutim, Italijani baš vole Yuga i nisu hteli da dozvole da ne nastupe, tako da su im omogućili nastup u kategoriji Show Car.“

12380283_10205664834755709_117137448_n

„Posada iz Srbije startovaće kao treća u kategoriji u kojoj će voziti pet automobila. Prvo će startovati Lancia Delta Integrale, zatim BMW M3, naš Yugo, Lancia 037 i kao peti kreće Fiat 131 Mirafiori. Posle njih startuju 000, 00, 0 pa Historic koji je ove godine izazvao veliku pažnju, jer će u njemu nastupati Jari Matti Latvala u Audiu Quatro Grupe B. Nakon njih voziće WRC automobili.“ završava Stanković.

Ekipi želimo puno uspeha tokom današnjeg dana u konkurenciji zaista ozbiljnih automobila.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video