Quartararo zasluženo do prvog Moto3 podijuma

Fabio Quartararo osvojio je zasluženo 2. mesto u Austinu. 15-godišnji Francuz držao je korak sa vodećom grupom tokom cele trke, boreći se protiv daleko iskusnijih poput Kenta, Vazqueza, Bastianinia, Oliveire i Bagnaia.

Kent je iskoristio svoj superiorni tempo za beg iz grupe dok se još pet-šest vozača iza njega borilo za pozicije na podijumu. U poslednja dva kruga, Quartararova taktika se isplatila i on je osvojio prvi World Championship podijum, na svom tek drugom Grand Prix-u.

Fabio Quartararo: „Veoma sam zadovoljan, bio je to težak vikend jer smo vožnju počeli po vlažnim uslovima i samo smo u subotu bili u mogućnosti da napravimo dobra podešavanja za vožnju po suvom. Trka je bila teška, jer je bilo nekih vlažnih delova staze. Dobro sam startovao, i na uvodnim krugovima jedan vozač me je isekao, ali bio sam u stanju da se ispravim i postepeno sustignem Masboua. Veoma sam srećan i želim da se zahvalim mom timu i porodici.“

 

Foto: mototribu.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video