Quartararo: „Vožnja u Francuskoj je veoma posebna“

16-godišnji Fabio Quartararo raduje se vožnji pred svojim domaćim navijačima po prvi put na Velikoj nagradi Francuske. Quartararo je svoj prvi podijum u karijeri osvojio u Jerezu, a svoju prvu GP pobedu pokušaće da osvoji pred domaćom francuskom publikom.

Fabio Quartararo: „To je moj domaći Grand Prix, iako živim u Španiji i to mi je kao drugi dom, vožnja u Francuskoj je veoma posebna i pokušaću da odradim najbolje što mogu. Slabo poznajem stazu, mada sam samo jednom vozio tamo. To je ‘kreni-stani’ staza sa jakim kočenjima. Mi smo bili konkurentni na prve četiri trke, tako da sam uveren da i tamo možemo biti brzi kao do sada, naročito nakon dobrog posla koji smo obavili prošle nedelje na testiranju.“

 

 

Foto: motorsport.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video