Quartararo: „Osvajanje pol pozicije bilo je veoma teško“

16-godišnji novajlija Fabio Quartararo osvojio je svoju prvu pol poziciju u Moto3 kategoriji tesne borbe sa Danny Kentom.

Nakon samo četiri trke u svojoj karijeri u Svetskom šampionatu, Quartararo je već osvojio prvu pol poziciju u Moto3. Francuz je dominirao drugom polovinom sesije, i ni u jedom trenutku nije odustao od borbe za prvu poziciju. Na kraju je postavio svoje najbolje vreme od 1:46.791 na svom pretposlednjem krugu, 0.120s ispred drugoplasiranog vozača i lidera u generalnom plasmanu Danny Kenta.

Fabio Quartararo: „Osvajanje pol pozicije je bilo veoma teško. Bilo je mnogo vozača koji su čekali da odvezu najbolje vreme, ali ja sam uspeo da pronađem slobodan prostor da postavim moje. Na mom brzom krugu sam napravio neke greške, koje ću morati da ispravim, ali srećan sam. Imam pol poziciju, ali sada moram da razmišljam o sutrašnjoj trci, što je najteža stvar. Želim da se zahvalim timu i mojoj porodici.“

 

 

Foto: silnicnimotorky.cz

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video