Quartararo: „Moram biti opušteniji na poslednjim krugovima“

15-godišnji Francuz, Fabio Quartararo impresionirao je na svom Moto3 debiju u Kataru, prešavši ciljnu liniju kao sedmi a u jednom trenutku bio je i vodeći.

Kako se trka odvijala izgledalo je da bi vozač Estrella Galicia 0,0 tima mogao biti među konkurentima za pobedu, ali kontakt sa drugim vozačem spustio ga je na sedmu poziciju, i 0.772s iza zemljaka i osvajača trke Alexis Masboua.

Fabio Quartararo: „Trka je prošla prilično dobro, vozio sam na čelu grupe sve do samog kraja. Tempo nije bio veoma visok, jer smo bili u grupi od preko deset vozača i bilo je mnogo obilaženja. Pred kraj sam otišao preširoko i pokušao sam da se vratim, ali sasvim malo mi je nedostajalo da ostvarim bolji rezultat. Mnogo sam naučio, moram biti opušteniji na poslednjim krugovima i boriti se do kraja. Sada željno očekujem trku u Austinu.“

 

Foto: fabioquartararo.es

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video