Moto trke MotoGP

Prvo startno vreme za Lorenza, Iannone iznenadio

Drugi dan MotoGP vikenda u San Marinu doneo je veliki broj iznenađenja. Tokom FP4 najbrži je bio Valentino Rossi koji je iz kruga u krug smanjivao svoje vreme. Andrea Iannone nas je iznenadio prvim vremenom na FP4.

Tokom Q1, prva dva mesta zauzeli su Yonny Hernandez i Stefan Bradl i time se kvalifikovali za Q2, što za rukom nije pošlo Calu Crutchlowu, koji je Q1 završio na trećem, odnosno 13. ukupnom startnom mestu.

Najbrže vreme na Q2 postigao je Jorge Lorenzo (1.33,238) sa samo 0,051 sekundom prednosti nad Iannoneom. Valentino Rossi je kvalifikacioni trening „u svom dvorištu“ završio na trećoj poziciji sa zaostatkom od 0,064 sekunde za vodećim klupskim kolegom Jorge Lorenzom.

Trenutno vodeći u šampionatu, Marc Marquez nije uspeo da pripiše sebi još jedan start sa pozicije broj jedan, tako da će 13. MotoGP trku startovati sa četvrtog mesta. U drugom startnom redu, društvo će mu praviti klupski kolega Dani Pedrosa i Amdrea Dovizioso na najbolje plasiranom fabričkom Ducatiu.

Braća Espargaro nalaze se na sedmoj i osmoj poziciji, s tim da je ovoga puta Pol bio za nijansu brži. U istoj sekundi kao vodeći Jorge Lorenzo, našli su se još i Bradley Smith i Stefan Bradl koji će startovati s pozicija devet i deset.

Poslednja dva mesta na Q2 zauzeli su Yonny Hernandez i Alvaro Bautista.

Kada je reč o Moto3 klasi, slobodno možemo reći da je ovo srećan dan za Akija Aja. Prvi vozač njegovog Red Bull KTM Ajo tima, Jack Miller krenuće sutra sa prve startne pozicije, dok će Akijev sin Niklas Ajo(+0,004) krenuti kao drugi. Treće kvalifikaciono vreme postigao je Alex Rins (+0,038).

Iz drugog reda startuju Alex Marquez, mlađi brat popularnog Marca, Miguel Oliveira na Mahindi i Danny Kent. Niccolo Antoneli na sedmoj poziciji je najbolje plasirani italijanski vozač.

U Moto2 klasi, dobro poznata ekipa zaseda na vrhu. Mika Kalio je i ove nedelje bio najbrži, a s njim će iz prvog startnog reda krenuti Esteve Rabat i Tomas Luthi. Maverick Vinales zauzeo je četvrtu poziciju Dominique Aegertera i Johanna Zarca. Cardus, Nakagami i Krummenacher zauzeće treći startni red.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video